top of page

Osteopati - en holistisk approach till hälsa.

När det gäller hälsa och sjukdomar finns det många olika tillvägagångssätt för att behandla skador och sjukdomar. En metod som har blivit alltmer populär de senaste åren är osteopati. Osteopati är en holistisk approach till hälsa som fokuserar på att behandla hela personen istället för bara symptomen.


Vad osteopati är och hur det kan gynna din hälsa?

Osteopati är en form av alternativmedicin som fokuserar på muskuloskeletala systemet (dvs muskler och leder) och dess koppling till en persons övergripande hälsa. Vi osteopater hjälper kroppens egna läkningsprocesser genom manuell manipulation (alltså trycker och drar och kanske någon knäck här och var) av ben, muskler och leder.


Vad GÖR en osteopat då? Jo, vi använder oss av en mängd olika tekniker, såsom massage, stretching och tryck, för att återställa balans och funktion till kroppen. Vi tar även hänsyn till patientens livsstil och emotionella välbefinnande när vi utvecklar en behandlingsplan – och alltid tillsammans i samtal med dig som patient.


  1. Ryggont

  2. Nackont

  3. Huvudvärk

  4. Musarm

  5. Knäproblem

  6. Hälsporre

  7. Idrottsskador

  8. Posturala obalanser (hållning)

  9. Stress och ångest

  10. Andningssvårigheter


Dessutom kan osteopati användas som en förebyggande åtgärd för att upprätthålla optimal hälsa och förhindra framtida skador eller sjukdomar.


Genom att ta hänsyn till alla aspekter av en persons hälsa, inklusive deras fysiska, känslomässiga och livsstilsmässiga hälsa, kan en osteopat hjälpa till att identifiera och behandla grundorsaken till deras hälsoproblem istället för bara att lindra symtomen. Detta gör osteopati till ett mycket effektivt alternativ, eller komplement till sjukvården för många människor.

Medan skolmedicin fokuserar på att behandla symptomen, tar osteopati ett mer holistiskt tillvägagångssätt till hälsa. Osteopater ser kroppen som ett komplex system av sammanlänkade delar och att behandling av ett område i kroppen kan ha en positiv effekt på hela systemet.

Smärta, ont i ryggen
Osteopati i Borås

Om du söker efter en mer holistisk metod för att ta hand om din hälsa, kan osteopati vara det rätta valet för dig. Det är dock viktigt att välja en kvalificerad osteopat som kan ge dig personlig anpassad behandling. Tillsammans utvecklar vi en behandlingsplan som passar dina specifika behov och mål för din hälsa. Amanda Follin är utbildad osteopat och har hjälpt tusentals människor till smärtfria liv. Du kan boka tid för osteopatisk behandling med Amanda här.

Osteopati är en spännande och effektiv metod för att ta hand om din hälsa på ett heltäckande sätt. Genom att adressera grundorsaken till dina hälsoproblem kan du uppnå långsiktiga resultat och förbättra din livskvalitet på många sätt.


Vi ses på kliniken!


/ Amanda

コメント


Fler blogg inlägg du
kommer gilla
bottom of page