top of page

OSTEOPATI

Vad är osteopati?

Osteopati är behandling av smärta som kommer från muskler och leder i kroppen

Vad gör en osteopat?

En osteopat behandlar smärta genom manuella tekniker såsom triggerpunktsmassage, stretchtekniker, manipulation av leder (det vi som i gemene man kallar "knäcka leder") med flera som appliceras ihop med en biomekanisk helhetssyn på kroppen och anpassas utefter varje unik patient och dennes smärtproblematik för att hitta och behandla orsaken till smärtan och inte endast behandla symptomet

Vad behandlar en osteopat?

Vanliga symptom ch diagnoser en osteopat behandlar:

 1. Ont i muskler

 2. Huvudvärk

 3. Nackspärr

 4. Ryggskott

 5. Ont i ryggen

 6. Ischias

 7. Löparknä

 8. Musarm

 9. Tennisarmbåge

 10. Idrottsskador

 11. Artros – smärtlindrande behandling

Hur behandlar en osteopat?

Osteopater jobbar händerna för att testa fram och behandla grundfaktorn till din problematik genom att undersöka kroppens hållning, funktioner i vävnader och rörelsemönster.  Vi undersöker och behandlar flera olika vävnader i kroppen (som till exempel muskler, leder, ligament, fascia, lymfsystem, nerver och kärl) under samma behandling utifrån varje unik patients behov och förutsättningar. 

Det som du som klient känner är att osteopaten trycker, pressar, drar och styr din kropp till din bästa förutsättning för läkning. Osteopatisk behandling kan göra ont, fast på ett "gott-ont" vis. Behandling ska alltid kännas trygg och säker.

Vad kostar en osteopatisk behandling?

En osteopatisk behandling kostar 1000 kr och är 40 min. 

Friskvård

Ja, du kan använda ditt friskvårdsbidrag på osteopatisk behandling. Endorfinkliniken är även ansluten till friskvård via epassi.

Egenbehandling

Lär dig behandla dig själv innan du bokar in dig på behandling, eller använd egenbehandling som ett komplement mellan dina osteopatiska behandlingar. Kolla in onlinetjänsten Egenbehandling Premium och lär dig grundtekniken i egenbehandling med foam rolling.

“Amanda är lyhörd och proffsig, hon fick mig att känna mig sedd och trygg när jag var på behandling för min rygg hos henne.”

— Förskolepedagog 40 år

“Om du har ont i ryggen utan hjälp från vården rekommenderar jag att gå till Amanda. Tänk om jag visste att osteopati fanns för 10 år sedan.”

— Hantverkare 42 år

“En undrar varför osteopati inte finns med i sjukvården? Det är enda som gjort mig smärtfri efter år av huvudvärk ingen annan kunnat bota.”

— Pilot 38 år

“Vad hade jag gjort utan Amanda? Hon har hjälpt mig med min höftartros så att jag kan spela golf igen!”

— Chef 61 år

“När massage inte funkade provade jag osteopati och nu har jag varken ont i nacke

eller axlar längre.

Rekommenderar varmt Endorfinkliniken.”

— Ekonom 28 år

“Amanda förklarar på ett förståligt vis hur mitt problem med knät påverkat min höft. Efter två behandlingar var mina besvär borta! Hon är något extra.”

— Pensionär 69 år

Massage

Behandlingen anpassas alltid
efter varje unik patient

bottom of page