top of page

Suffer score


Att vinna utan att kämpa är lite som att arrogant och medvetet ta för sig för lite. Man blir liksom inte lika nöjd. Dopamin noll. Utan utmaningar är inte livet spännande, därefter ger dig inte livet lika härlig belöning! Här kommer tips på hur du kan boosta din suffer score för att höja ribban i vardagen:

  1. Träna ett asjobbigt träningspass. Tillexempel springa intervaller och mäta pulsen. Minst ett pulsslag högre än förra intervallen. (Håll på tills det inte går högre!)

  2. Meditera över något du tycker är obehagligt att tänka på.

  3. Råplugga och försök lära in så mycket som möjligt på kortast tid. (Använd gärna timer!)

  4. Gör något som inte faller dig in vanligtvis, bryt en dålig vana.

  5. Håll andan.

Du måste alltså utsätta dig för obehag. Och gärna under en aktivitet som tar all din uppmärksamhet. Vad alla dessa har gemensamt är att de efter man har gjort dem känns det så sjukt jäkla bra! Dopamin och endorfin tillåts skölja över hjärnan och du är definitivt mer nöjd efter än innan.

Suffer score in the making, allt gör ont efter ett lopp!

Löplopp får göra ont. Belöningen sitter i huvudet!

Den mentala suffer scoren är lika viktig som den fysiska. Det är lika tufft att persa på ett lopp som att meditera och hålla fokus utan att fly. Detta gränsar nära an till viljestyrka, vilket är något du bygger upp på samma sätt. Gör det ändå, helst innan du tvekar!

Dock behöver alla sufferings balanseras. Du får aldrig utsätta dig för saker som blir självskadebeteende och det är det bara du och ditt sinne som kan avgöra var gränsen går. Prova dig fram! Hjärnan hjälper dig genom att belöna dig med härliga substanser när du pressat dig bra. Har du tillexempel märkt att efter man tänkt igenom jobbiga saker eller händelser så är de inte så farliga längre? I tanken har man klätt av dem och de är inte hotbilder längre, eftersom att signalsubstanserna och synapskopplingarna i hjärnan ändras kring dessa händelser samtidigt. Coolt va? Heja hjärnan!


Fler blogg inlägg du
kommer gilla
bottom of page