Trochanterbursit


Det är så lätt att glömma hur det känns att ha ont när man är frisk. Men lärorikt! Någonstans i bakhuvudet så låtsas jag att jag cyklade omkull med flit just för att känna på de smärtbeteenden och kompensationsmöster som utvecklas i rörelseapparaten när man slår sig. Jag har nämnligen dragit på mig en trochanterbursit. Förvisso var det ganska fräckt att erfara alla förändringar i min egen kropp och reflektera över dem med mitt nya kliniska perspektiv som osteopatstudent. Det hade varit intressant med fler experiment! Tyvärr är det inte så etiskt okej att kasta omkull folk för att kika på hur de kompenserar för att skydda smärtområdet.. Får se när jag utsätter mig själv för en klinisk diagnos igen (har en medfödd talang för cykelvurpor) men jag hoppas att det dröjer tills dess..!