top of page

Mina 10 bästa hösttipps


1. Springa i höstskog. Dimma och frisk luft ihop med kallare väder - drömlöpning!

2. Baka! De höstigaste köksbaken för mig är müsli, bullar och pumpapaj. Food Pharmacy har ett ljuvligt recept på granola. Superenkelt och rackarns gott!

3. Egen tid. Planera in tid att sitta för mig själv och reflektera över sommaren, planera in hösten och drömma om vintern.

4. Spana på nästa års kalendrar. Det finns inget som jag går igång på lika mycket som kalendrar, planeringsverktyg och snygga skrivbordsmaterial. Jag vet, det låter inte så sexigt med papperskalender i dagens värld men för mig är det så värt att fysiskt kunna få en skriftig överblick av tillvaron. Det finns så mycket ljuvligt! Beställde hem ett lass från Jo&Judy, rekommenderar gärna en titt in hos dem. 2020 kom och ta mig här och nu!

5. Dricka te i soffan. Eller varm choklad. Helst varm choklad faktiskt.

6. Spränga komfortzoner. Det är lätt att bli lite höstdepp. Mitt bästa motgift är adrenalin och endorfiner! Det görs effektivast genom att trotsa sina rädslor. Gör något du är rädd för som får ditt system att gå igång så du får kämpa! Min största bedrift i september var att trotsa mörkrädslan och springa 5 km på elljusspåret i skogen i kolsvart mörker. Kände mig så stolt och härlig efteråt!

7. Korsstygn. Det är så rogivande. För några år sedan var jag otroligt prestationsinriktad och gjorde allt till prestigefyllda mätningar, vilket såklart var stressande. Jag fick då tipset att börja med något som var helt prestationsneutralt för mig. Det blev korsstygn! Känner noll prestation och blir det fel så skiter jag faktiskt i det. Knepet är att avsluta mitt i ett parti halvgjorda stygn så att det är enkelt att bara sätta igång när man ska ta upp det nästa gång.

8. Läsa böcker. Beta av min hög av inspirerande verk som längtar efter att få kaffefläckar på omslaget. Gärna under en filt med den där varma chokladen..!

9. Ny inredning. Köpa lite nya inredningsprylar eller varför inte bara köpa lite guldspray och ge nytt liv till en gammal kruka eller något annat som behöver en uppfräschning?

10. Morgonyoga. När det blir lite kallare blir min kropp lite stelare och vill mjuka upp lite extra på morgonen. Bara 5 minuter luuuuungt sträcka ut och ösa kroppen generöst med kärlek.

Har du något tips på något du gillar att göra extra mycket på hösten?


Fler blogg inlägg du
kommer gilla
bottom of page