top of page

Så ökar du viljestyrkan med rutiner!


Gör ett större utbud av valmöjligheter oss lyckligare?

Jag tänker ofta på hur jag distribuerar min energi över dagen och vill alltid sikta på att ha rätt energi eller mode vid rätt tillfälle. Att välja mellan flera alternativ varje dag som kanske egentligen inte spelar någon roll kan kosta mer energi än vad jag vill lägga ner på en småsak. Vilket i sin tur leder till att jag får mindre energi över till det jag verkligen vill göra!

Och så kan vi inte ha det – alla små tids- och energitjuvar ska bort!

Mina tips är att göra alla små val till rutiner. Gör alltid samma rutin på morgonen till exempel. Då slipper du tänka på och ödsla energi på klädval, frukost före eller efter meditation, meditera eller inte meditera. Välj och bestäm dig innan och håll dig konsekvent till ditt val. Om det visar sig att det inte fungerar – revidera och var inte rädd för att gör om tills du hittat din perfekta rutin!

En del kör på "likadana-kläder-varje-dag-spåret" och då sparar man massor av funderingar kring klädval, tvätt och shopping. För mig hade detta varit lite för tråkigt. Jag tycker det är viktigare att känna sig extra fin och roliga ibland än att dra produktivitetshetsen till sin spets. Det beror på hur mycket kläder betyder för en! Varför inte prova och se?!

Detta tänket är dessutom perfekt för ketogen kost. Eftersom så många livsmedel bland ICAs hyllor är uteslutna så behöver man inte traska genom alla kex- och tacogångar när man är och handlar utan hålla sig till sin lista, utan avsteg. Gör det till en rutin att alltid köpa hem samma livsmedel, så finns mindre risk för snedsteg också! En fräck grej som börjar dyka upp mer och mer är matinköp via nätet. Jag har inte provat än men det låter ju super för tidssparing och utan impulsköp! (Tror även vissa sidor sparar din inköpslista till nästa gång!)

En del tycker detta verkar astråkigt och fine – då ska du inte göra en rutin av det som det tar mer kraft än vad det ger. Hela syftet är att inte tära på viljestyrkan i onödan. En del trivs bäst med många val. Jag personligen trivs bäst med två eller tre val. Men klaga inte på oproduktivitet innan du testat att reducera dina val i vardagen! ;)

Så se till att du ger dig själv färre valmöjligheter genom att göra alla små inbäddade i rutiner för slippa dem och istället kunna lägga mer energi på det du verkligen vill och bli mer produktiv, få mer tid, eller mer viljestyrka!


Fler blogg inlägg du
kommer gilla
bottom of page