top of page

Övningar för att finna ditt syfte


För att hitta sitt syfte behöver man ibland sätta sig ner och fundera i lite längre än 5 minuter och våga tänka utanför de ramar man satt upp för sig själv. Här kommer två affirmationsbaserade övningar för att vakna upp och se hur mycket potential du verkligen besitter.

Övning 1 är en kortare visionsövning som man kan göra varje dag och övning 2 en längre ässä som man kan skriva under längre tid och verkligen tänka igenom.

ÖVNING 1. Blunda och ta 5 djupa andetag ner i magen. Föreställ dig sedan var du står någonstans om 5 år förutsatt att du skulle lyckas med allt du gav dig in på. Låstas att ALLA rädslor försvann och alla tvivel och hinder slutade existera. Vart är du då? Se för din inre syn vem och vad du gör och fråga ditt innersta väsen vad du egentligen vill.

ÖVNING 2. Greppa penna och papper eller öppna nytt tomt dokument på ditt ordbehandlingsprogram – vi ska skriva en ässä om dig själv där du är herre över över din framtid! Du väljer om du vill skriva ditt scenario 5 eller 10 år från idag och vilken sorts berättarröst du vill använda (först andra eller tredje person, men alltid allvetande). Minst 5 paragrafer, gärna flera sidor!

Så detaljerat du kan ska du beskriva hur en dag i ditt liv ser ut 5 eller 10 år från IDAG.

Börja med att beskriva hur du vaknar på morgonen. Utvilad och med ett leende på läpparna kanske? Redo att starta dagen? Ligga kvar och läsa en bok? Vilken bok? Vilka sängkläder har du? Vilken säng? Hur ser möblerna ut, var bor du, vem bor du med? På landet eller i stan, beskriv allt så detaljerat du kan. Hur ser din frisyr ut, vad har du för kläder på dig, vilka färger gillar du?

Vad gör du? Hur ser din karriär ut? Vad gör dig lycklig? Vad gör dig glad? Kör du någon bil? Båt? Reser i någon land? Provat nya saker? Hur ser din hälsa ut?

Vågar du, så prova att kombinera dessa övningar och skriv som om att du inte har några rädslor och att allt du vill göra kommer du lyckas med!

Riktigt häftigt att skriva en stor maffig text om sig själv! Egoboosta och läs den så ofta du vill och hjulet sätter igång av sig självt så att du kan börja dra till dig det. Lycka till!


Fler blogg inlägg du
kommer gilla
bottom of page